orvosos hét

 2013.03.21. 21:35

Ez a hét kemény, orvosos-kórházas, sokkal kevésbé kellemes, mint amikor kórházon kívüli gyógyítókhoz megyek. Itt órákat kell várni egy tíz perces orvossal való találkozásért, hajnalban kelni azért, hogy éhgyomorra belém döfjenek egy tűt, és kiszívják a vérem, belecsöpögtessenek a szemembe egy olyan cseppet, amitől órákig nem vagyok képes fókuszálni...komolyan, totál modern kori kínzókamra.

Kaptam analóg inzulint napközbenre is, Apidrát. Hát nem tom. Igaz, hogy ma volt még csak az első nap, hogy kipróbáltam, de nem az a húdeszuper, ahogy gondoltam. Plusz enyhén furcsán érzem magam tőle. Lehet az újdonság varázsa.

Minden diab orvosnak megvan a saját központi témája, amire összpontosítja a figyelmét, a jelenlegimnek sajna az, hogy minden egyes alkalommal vigyek egy heti leírt étrendet. Nem elég, hogy a napom 80 százalékát kiteszi, hogy kitaláljam mit egyek, kiszámoljam mennyit, mikor, mennyi inzulinnal, és egyfolytában mérjem a vércukromat, hogy nehogy túl le, vagy fel menjen, nem, ez túl kevés neki. Írni is kell. Ismét. Mert már írtam ezelőtt, és igazából nagyon hasonló dolgokat eszem. De mindezt hiába mondtam neki. Olyan érzésem van, hogy egy diab orvosnak halvány fogalma sincs arról, hogy igazából min megy át egy beteg. Amit tud, azt tankönyvből tudja, meg az egyetemről, meg főként kívülről. Kivéve nyilván azok a dokik, akik maguk is cukorbetegek. Ilyennel még nem találkoztam személyesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://diabetti.blog.hu/api/trackback/id/tr545149177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Teeh 2014.05.05. 21:46:22

Szia! Ha nem nagy kérés, le tudnád írni, hogy kb. miket szoktál enni egy héten? :)
Egyrészt kellenének ötletek, hogy mit egyek, másrészt nekem is mondta a doki, hogy írjam, mit eszek, de én általában szinte ugyanazt eszem egy hétig minden nap, mert sem időm, sem pénzem nincs rá, hogy mást csináljak. De félek tőle, hogy le leszek szólva, amiért nem táplálkozom eléggé sokszínűen... :/

diabetti 2014.05.05. 22:41:31

@Teeh: Szia, ha gondolod, írj egy e-mail címet és csatolmányban elküldöm egy egész hetes étlapomat.
De ismerem az érzést, amit az ember egyszer már kiszámol, azt sokkal egyszerűbb újra és újra felhasználni, ami aztán egyhangúnak tűnhet, ezért jól jönnek az ötletek.

Teeh 2014.05.06. 08:27:43

@diabetti: Köszi szépen! Itt az email címem: regregreg kukac vipmail pont hu.
süti beállítások módosítása